Welkom bij Revolution in B-minor

Revolution in B-minor is een singer/songwriter serie opgezet door John106 in 2007 die voor het eerst plaatsvond op het No Label festival in Utrecht. Vanaf het seizoen 2010/2011 zal er een serie van 4 evenementen per jaar plaatsvinden in Grounds en twee evenementen in De Doelen in Rotterdam waarin de programmering gebeurd in samenwerking met de makers van o.a. Numoon, Strange Fruit en Singasong en Worldportjazz.  

21 oktober weer een Revolution in B-Minor in Grounds

Op vrijdag 21 oktober vindt in Grounds weer een editie plaats van Revolution in B-Minor. Tijdens deze avond worden de beste nationale en internationale songwriters uitgedaagd hun nummers in een intieme setting uit te kleden en terug te gaan naar de basis van hun songs. Zonder opsmuk en in een kleine bezetting nemen ze de luisteraars mee terug naar het punt waar alles begon: het liedje.

vrijdag 13 mei / Eric Mtungwazi / Grounds

De naam Eska Mtungzwazi zal bij liefhebbers waarschijnlijk een belletje doen rinkelen. Deze vocaliste extraordinaire afkomstig uit de uiterst vruchtbare muziekscene van West London geld als een van de beste vocalisten uit de huidige contemporary soul/Jazz generatie. Maar wisten diezelfde liefhebbers ook dat zij een broertje heeft die minimaal zo getalenteerd is? Erik Mtungwazi heeft weliswaar andere muzikale keuzes gemaakt, het talent is er niet minder om. Met indie voorbeelden als The Indigo girls en Radiohead speelt hij schitterende liedjes op gitaar en grand piano en onderstreept hij het prachtige muziektalent van de familie Mtungwazi. 

vrijdag 13 mei / Jayanti 'the girl from mars' / grounds

Soul met een vleugje electronica van eigen bodem! Vocaliste Jayanti kwam vorig jaar met een koffer vol inspiratie terug uit de Engelenstad Los Angeles. Sindsdien werkt zij hard aan de verwezenlijking van haar eigen droom. Revolution in B minor draagt hier graag een steentje aan bij. Check hieronder een van haar eerste wapenfeiten in de vorm van de prachtige clip 'girl from mars' geregisseerd door Win en Vin (big up!)

Syndicate content