• Francesca Pichel is Nederlands, Italiaans en Indisch, maar geboren en getogen te Amsterdam. Salif Keita, Youssou N’dour, Cesaria Evora en Rokia Traore vormdende redenen om een half jaar op reis te gaan naar Ghana, Burkina Faso, Mali, Senegal en de Kaapverdische Eilanden. Ze verbleef bij families thuis, die haar lieten horen, zien en voelen waar de muziek vandaan komt die haar zo raakt. Ze leerde traditionele instrumenten kennen en het lukte haar om Salif Keita te ontmoetenin Bamako en te zingen met Youssou N’dour in Dakar. Terug in Nederland is de zoektocht naar wat ze wil brengen, vertellen en zingen pas echt begonnen. Met haar stem, een looping station en akoestische instrumenten brengt ze tijdens Revolutionin B- Minor liedjes en gedichten.

  • Randolph Matthews komt uit Noord-Londen en heeft het grootste deel van het afgelopen decennium doorgebracht met het zoeken naar een geluid dat ligt tussen Engelse folk en soul en jazz. Zijn tocht begon toen hij zes jaar was met zijn eerste gitaarlessen. De uitgebreide vinylcollectie van zijn vader, met artiesten zoals Fela Kuti, Jeff Buckley, Miles Davis, maakten een diepe indruk op hem. Terwijl zijn vrienden naar pop en indie luisterden duikte Jonathan in het verleden om zijn eigen geluid te zoeken. Dit resulteerde in een indrukwekkende solocarrière. Zo deelde hij al het podium met culthelden als Sean Kuti en Amp Fiddler en verschenen er releases op het Jazzanovalabel.

  • In april 2010 won soulzanger Faisal Abarkan de Talent Night en vertrok naarNew York om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Amateur Night op hetheilige podium van het Apollo Theater. Zijn nieuwe soulstijl wordt sterk beïnvloeddoor inspiratiebronnen als Stevie Wonder, Ray Charles, Alicia Keys, Michael Jackson en John Legend.

  • Deze jonge singer-songwriter van Zimbabwaans-Nederlandse afkomst zingt niet voor de luisteraar met een hokjesgeest.  Haar muziek wordt beschreven als een mix van electro-akoestisch en folk rock, ingefluisterd door protestzangeres Tracy Chapman. Voor haar is het slechts tweede natuur.. Haar intense stage performance en bijzonder soulvolle stem maakt haar tot een van de best bewaarde geheimen van het Amsterdamse songwriters circuit. Laat je 13 mei omarmen door haar warme, poëtische stem en ervaar het zelf: Rina staat garant ongepolijste kippenvel muziek.

  • Eric Tendai (of Eric Mtungwazi) is een enigmatische nieuwkomer uit Zuid Oost London en de jongste telg uit de uiterst muzikale familie Mtungwazi . Waar het muzikale pad van grote zus Eska voornamelijk leidde richting jazz en soul, liet Eric zich beïnvloeden door indie rock en folk en klassieke muziek.  Geïnspireerd door artiesten als Jeff Buckley, Nick Drake, The Indigo Girls en kleurrijke melodieën van klassieke componisten als Rachmaninov en Copeland creëerde Eric Tendai schitterende repertoire waarbij piano en gitaar de hoofdcomponenten vormen en wat veel weg heeft van het akoestisch repertoire van Radiohead.

  • Jayanti is een Rotterdamse zangeres en songwriter maar deze ‘Girl from Mars’ kijkt ver voorbij grenzen en zelfs de oceaan. Eind 2010 is zij vertrokken naar Los Angeles, waar zij haar muzikale familie en artistieke thuis heeft gevonden. Ze is nu tijdelijk terug in Nederland om te sparen voor haar wederkeer naar de City of Angels. Haar liedjes bewandelen de dunne lijn tussen pop en soul en zijn altijd voorzien van een persoonlijk randje. Op de aankomende editie van Revolution in B-Minor zal zij in een kleine setting haar sensuele beleving van muziek delen met de luisteraar.

  • Muziek met gevoel en ziel. Van drum & bass tot hiphop, Soul tot Alternatieve rock Imani Uzuri schroomt niet om de cross-over op te zoeken. Op haar cd: Her Holy Water: a Black Girl's Rock Opera sleept ze de luisteraar door verschillende stijlen en legt ze haar vinger regelmatig op de zere plek. Inmiddels heeft ze samenwerkingen gehad met artiesten als John Legend, Talib Kweli, Herbie Hancock. Bij Revolution in Bminor treedt ze zonder alle randzaken op, gewoon Imani Uzuri en haar liedjes.

  • Voor de sommigen ook wel bekend als de singer, songwriter en toetsenist van Ming’s pretty Heroes. Een alternatief bandje uit Rotterdam wat zijn strepen in binnen- en buitenland al heeft verdient. De teksten nemen je mee op een donkere reis en op de één of andere manier voelt die behoorlijk goed. Normaal ondersteund door zware drums, synthezisers, strijkkwartet en een omnichord, maar bij ons in de speciale Revolution in B-minor setting: gestript en puur.

  • Als 15-jarige jongen is de muzikale reis voor deze ietwat excentrieke man begonnen. Hij kreeg een orgeltje onder zich geschoven, raakte verliefd en sindsdien is de lijst met curieuze instrumenten alleen maar gegroeid. Inmiddels zijn er 3 cd’s te vinden en heeft hij heel wat concerten achter de rug. Daarom leek het ons tijd om alle opsmuk weg te laten en de enige echte Michael Wookey te laten zien.

  • Na een muzikaal rijpingsproces, werkt Sam (Rotterdam, 1982) momenteel aan haar debuutalbum dat in het voorjaar van 2011 moet verschijnen. De zangeres/songwriter flirtte eerder opzichtig met hiphop (Skiggy Rapz, Tim Beumers) en rock (finalist televisieprogramma RockNation). Nu volgt een plaat met een ratatouille van folk, pop, funk en blues. In haar nieuwe melodieuze project trekt ze samen op met songwriter Daniel Versteegh (Shepherd Songs). Haar kijk op de wereld, haar liefde voor de liefde, alles vertaald in eerlijke liedjes.